Ova tura je malo fizički zahtevnija, posebno što je u povratku sve vreme uspon, dok je prvi deo, dok su učesnici odmorniji, spuštanje. 

Tura počinje iz centra i vodi paralelno sa asfaltnim putem ka Brusu, gde se odvaja na stari put za Brzeće, pored Orlovih Stena (Belih stena) i izlazi ponovno na asfaltni put. Tu se ponovo ulazi na široki šumski put i blago se spušta do Gejzira (koji je hladan), zatim nastavlja atraktivnom, uzanom stazicom najpre pored urušenih rudarskih okana, do Metođe, svetilišta sa izvorom čudotvorne vode. Kraće zadržavanje i do gejzira povratak istom stazom. Nakon toga, odvajanje ka ski stazi Gvozdac i malo jačim usponom izlazak na vezni put ski staza Gvozdac-Karaman. Na ovom delu je malo blaži uspon i ovom stazom se izlazi u podnožje ski staze Karaman. Povratak u centar istom stazom. 

Dužina ture – oko 14 km

Težina – Srednje teška staza

Ukupan uspon oko 600 m

 

Za svaku pešačku turu potencijalnim učesnicima će biti dostavljen opis ture, koji bi sadržao sam prikaz staze, visinski profil, aktrakcije i interesantne detalje rute, stepen težine, neophodnu opremu, hranu, okrepu, vodu, procenjeno vreme prelaska staze, i sve ostale detalje koji mogu pomoći oko odabira same ture.
Vodič na turi će posedovati set prve pomoći, kao i sva raspoloživa navigaciona i komunikaciona sredstva.
Ture bi vodili licencirani vodiči Planinarskog Saveza Srbije, po programu međunarodne asocijacije UIAA.
Postoji i mogućnost izmene ruta pešačkih tura, kao i organizovanja lakših, u dogovoru sa grupom.

-    CENA PEŠAČKIH TURA - 1.600 RSD PO OSOBI, SA UKLJUČENOM OPREMOM I OSIGURANJEM.

Ski škola

Ski škola

Najveća škola skijanja na Balkanu

Najveća škola skijanja na Balkanu za sve uzraste i u više programa: Dečja školica, Grupna nastava i Individulana nastava.


Ski renta

Ski renta

Dođite da se družimo!

U sklopu Skiijašnice hotela Grand Resort & Spa u okviru Ski RENT-e možete iznajmiti vrhunsku ski opremu.

Pročitaj više

Galerija

Galerija

Dođite da se družimo!

Foto galerija


Top